RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE        
DISTRICT
APELDOORN

PRIKBORD LANDGROEP ELBURG


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op 22 oktober 2017.
Met dank aan Mark Blinde. 

Het Postbureau van de Rijkspolitie 't Harde stond op de Veenweg 3. Ik heb er gewoond van 1958 - 1962. Het Postbureau was een kleine aanbouw aan het huis en dat was het bureau. De voordeur van het huis was ook de ingang naar het bureau. Het was een twee onder een kap huis. Naast ons woonde de fam Bruines, hij werkte bij de gemeente. De huizen staan er nog en de aanbouw is nog te zien. Aan de andere kant op de Parkweg, was kruidenier Scholte. Aldus Mark Blinde.
RPG Elburg tHarde VG(7K)Januari 1964. Piet Blinde, Arie Numan en Jan Adolf Fluyt voor het Postbureau 't Harde.

RPG Elburg tharde2
RPG Elburg tHarde 2017(7K)Een foto gemaakt op 26 oktober 2017 van het voormalige Postbureau 't Harde aan de Veenweg 3,  't Harde. De voordeur (achter de struik) gaf in het begin toegang tot het huis en het bureau. Het bureau was rechts achter de twee rechter ramen. Later was er ook een zijingang. Moet zeggen dat de tuin er destijds beter bijlag. In de garage naast het huis stond de BMW motor.  Alles verandert, maar vaak niet ten goede. Aldus Mark Blinde.


Geplaatst op 13 oktober 2011.
Met dank
aan Mark Blinde en A. Numan.

groep elburg 1967 a [KK]gafGroep Elburg 1967. Naam / Standplaats.
1.
Wmr. Wijbertus Visser Elburg.  2. Henk Gardenbroek Elburg.  3. Wmr. Roelof (Ute) Westerink Doornspijk.  4. Wmr. Numan(Arie )’t Harde.  5. Jan Adolf Fluyt ’t Harde.  6. Harrie Bijsterbosch Elburg.  7. Wmr. Han Quist Elburg.  8. Wmr. De Graaf Biddinghuizen.  9. Wmr. Jan Hartkamp Oostendorp.  10. van Dijk Dronten.  11. Kempes(Ties) Doornspijk.  12. Owmr. Sake Schaafsma Oostendorp.  13. Meijer (Steef) Lelystad.  14. Smit administratie Elburg.  15. Blinde (Piet) ‘t Harde.  16. Owmr. Dijkstra Dronten. 17. G.cdt. Adj. Ad Mauer Elburg (gr cdt).  18. Kool (Marinus) Elburg.  19. Owmr. Bel Doornspijk.  20. Wmr. Dekker (Abel) Oosterwolde.

Geplaatst op
Met dank aan: 
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.

terug naar > Home.