RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT NIJMEGEN
PRIKBORD
LANDGROEP BUREN HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op 19 november 2017
Met dank aan Kees van Dee.
Als oud inwoner van Kerk-Avezaath, doe ik u hierbij enige info/aanvullingen toekomen op de rubriek Historie Landgroep Buren !

Kerk-Avezaath viel in de jaren 60 onder de gemeente Zoelen en die gemeente viel onder de Groep Buren van de Rijkspolitie. Zoelen was tot 1978 een zelfstandige Gemeente, met o.a. de dorpen Zoelen, Kerk-Avezaath, Kapel-Avezaath en Wadenoyen.

In Kerk-Avezaath was een Postbureau gevestigd. Dit was het Postbureau Zoelen. Dit bureau was ondergebracht in de kelder aan de achterzijde van het Gemeentehuis. Dit Gemeentehuis (van 1964-1978) was gevestigd aan de Dorpsstraat 32 in Kerk-Avezaath, in het hiervoor verbouwde Huize Cellendonck !

Van 29-10-1964 tot 1-9-1970 was wmr. Gerrit Jan VOS daar de Postcommandant die woonde op de Munnikendijk en van 1-10-1972 tot 1-9-1979 was daar de Wmr/Owmr. Hans van der Heiden de Postcommandant. Dat was in de tijd van de Groepscommandanten Wildschut en Hommerson.

Uit die tijd ken ik nog als Burgemeesters van de Gemeente Zoelen:
- Dhr. van Beekhoff (1939-1971)
- Dhr. Hommes (1972-1978)
In 1979 werden Zoelen en Kerk-Avezaath ingedeeld bij de Gemeente Buren en gingen de dorpen Kapel-Avezaath en Wadenoyen op in de Gemeente Tiel.


Geplaatst op 17-4-2012
Met dank aan Arjan derksen

RPG Buren RPG Buren Benzine op de bon ad (V)
Eind augustus 1980. Er was een bezuinigingsactie op BOS producten gaande bij de Rijkspolitie. Daarom moesten wij (de wmr Arjan Derksen en Aad Stout) op de fiets. Dat was wel bijzonder in die jaren. Maar ja we kregen tenslotte niet voor niets een maandelijk rijwieltoelage.

Bovenstaande foto komt uit het archief van Arjan Derksen. Een document met vel foto's en krantenknipsel gemaakt in de tijd dat hij in Geldermalsen en Buren werkte.


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

Naar > overzicht documenten District Nijmegen