RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT 's-HERTOGENBOSCH
PRIKBORD LANDGROEP BERGHEM


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.
Geplaatst op 7-4-2019
Webbeheerder Theo Scholte
RP Berghem Groepsbureau 2014(7V)
Het voormalige Gemeentehuis Berghem aan de Burgemeester van Erpstraat 2 te Berghem.Achter de gevel met de drie ramen onderaan, was tot eind 1959 het groepsbureau van de Rijkspolitie gevestigd. Boven die drie ramen zaten de ambtenaren. De ingang van ons bureau was daar links en in de ruimte daarboven zat de gemeentesecretaris.  Eind jaren 50 werkten er twee wachtmeesters, één opperwachtmeester en één groepscommandant. In december 1959 verhuisde het groepsbureau naar de Burgemeester van Erpstraat 29. In die tijd deden ze alles op de fiets, de eerste auto voor de Rijkspolitie kwam pas in 1963. Wel was er een motor met zijspan; die mocht echter alleen in het weekend gebruikt worden. En eens per maand om de salarissen rond te brengen van de Rijkspolitie in Berghem, Ravenstein en Megen. En dat betekende dat je ook met de nachtdienst gewoon op je fiets, zonder enig communicatiemiddel, je rondjes deed

GRP Berghem Groepsbureus Burgm. van Erpstraat 29 anno 2014 (bw)(7V)
Het voormailge groepsbureau van de groep Berghem aan de Burgemeester van Erpstraat 29 anno 2014 in gebruik van december 59 tot 1994.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.