Logo kop RP 82 (VV)Logo kop RP 82 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE       
DISTRICT
DOETINCHEM

PRIKBORD VERKEERSGROEP DOETINCHEM


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op 06-04-2017
Met dank aan Mr. J.P. van Dijk

Het pand pand op het overzicht van de verkeersgroep Doetinchem is inderdaad het voormalige politiebureau. Op zolder stond een tafel voor tafeltennis waar ik vaak gespeeld heb. Johan Karst leeft vermoedelijk nog in Doetinchem.Hij moet nu ongeveer 92 jaar zijn en kwam tot op zeer hoge leeftijd bij mijn in februari overleden moeder op de verjaardag tot hij niets meer hoorde. Hij zat later op de rijschool en in de jaren 70 in het TV spotje “pompend remmen”De Adjudant op de foto is adjudant Bijlstra. Ik herken hem nog. Mijn vader H.van Dijk vertrok in 1956 bij de groep. Hij begon toen een autorijschool en overleed in 1960,44 jaar oud.
De heren van Apeldoorn, Offenberg,Karst en adjudant Bijlsma kwamen regelmatig tot op hoge leeftijd op bezoek. De groepsfoto moet gemaakt zijn omstreeks 1958, ik denk bij pensioenering van de heer Bijlstra. Beernink werd later rijexaminator.
Met vriendelijke groet, Mr J.P. van Dijk.


Geplaatst op
Met dank aan

Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.


 Naar >  overzicht artikelen district Doetinchem
Zie ook > menu Verkeersgroepen Algemeen.
reageren op dit artikel:
info@rijkspolitie.org