Logo kop RP 82 (VV)Logo kop RP 82 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT
's-GRAVENHAGE

PRIKBORD GROEP ZOETERMEER


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op 26-06-2020
Met dank aan Rob ten Tusscher
GRP Zoetermeer Tusscher 01 bw(7V)
Rechts Rob ten Tusscher. Links onbekend. Voor de mooie oude trouwe blauwe GSA.

GRP Zoetermeer Tusscher 02 bw(7V)
Nu nauwelijks meer voor te stellen maar destijds werd de verkeerslicht installatie kruising Stationstraat, viaduct A12 ter hoogte van de Nutricia fabriek nog handmatig bijgeregeld. Op bijgaande foto was ik de regelaar van dienst.

GRP Zoetermeer Tusscher 03 bw(7V)
Met de snelweg A12 in het bwakinsgebied was de ULM (Ultra Licht Motorvoertuig) uitermate geschikt op de toen ook al veelvuldige files via de vluchtstrook te passeren. Zie ondergetekende op de ULM.

GRP Zoetermeer Tusscher 1972 1 bw(7V)
1972. Zoetermeer was een toen redelijk berucht woonwagenkamp rijk gelegen aan de weg naar Moerkapelle in de nabijheid van de Brinkers boterfabriek. Afval en banden verbranden was iets wat regelmatig, uiteraard zonder vergunning, gebeurde met veel rookoverlast voor de bewoners van Zoetermeer. Zodra hier klachten over binnen kwamen was het zaak hier tegen op te treden. Toen ik na een dergelijke melding terplaatse kwam liep het echter behoorlijk uit de hand. Bij andere gelegenheden, het afhandelen van arrestatiebevelen etc. kon dit met wat overtuigingskracht altijd in redelijke rust worden afgehandeld. Kortom dit keer bleek “gepast geweld” o.a. met de wapenstok nodig te zijn. Bijzonder was wel dat de pers eerder reageerde op de assistentie vraag dat de collega`s.Misschien mede door dit soort activiteiten werd ik kort hierna door de toenmalige recherche officier majoor vd Ban, verplicht vrijwillig aangewezen voor het allereerste arrestatieteam van de rijkspolitie.

GRP Zoetermeer Tusscher 1972 2 bw(7V)

Geplaatst op
Met dank aan
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.