Logo kop RP 82 (VV)Logo kop RP 82 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE       
DISTRICT
MIDDELBURG

PRIKBORD LANDGOEP SCHOUWEN-DUIVELAND


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op  12-11-2018
Met dank aan Franklin Philipsen.
GRP Schouwen Duivenland oprichting Philipsen(bw)(7K)Foto van de officiële commando-overdracht, bij de oprichting van de groep Schouwen-Duiveland na de opheffing en samenvoeging van de groepen Westerschouwen en Zierikzee in 1977.
Van R naar L:Dick Mooij groepsrechercheur Westerschouwen en lid van de Rijkspolitie Kapel (k dacht klarinet, maar niet zeker), Rinus Hollestelle Oosterland, ondergetekende, onbekend, Machiel Weezepoel post Brouwershaven, C. P. Van der Velde Rcdt Renesse,verder niet herkenbaar. De officier is vermoedelijk de DC, naast hem burgemeester Everwijn van de gemeente Westerschouwen. De man daarachter is vermoedelijk de burgemeester van Zierikzee.
Uiterst links, met bril, adjudant Joos Stroo, tot aan dat moment groepscdt. Westerschouwen en vanaf dat moment groepscdt. Schouwen-Duiveland (groepscdt. Zierikzee was toentertijd adj. Hoekman en werd vanaf dat moment plaatsverv. groepscdt. Groep Schouwen-Duiveland. Aldus Franklin Philipsen .

Geplaatst op 
Met dank aan .

Geplaatst op
Met dank aan
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.