RP Logo ster 82 (VV)AVD Logo Sticker(V) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
ALGEMENE VERKEERSDIENST
De IVA op bezoek bij de AVD in 1973.


Hieronder een viertal prachtige verhalen uit de schoolkrant de "Liva-post" 1973 van het IVA te Driebergen. Deze verhalen geven een mooi beeld van het dagelijkse werk van de verkeerssurveillanten van de AVD in de begin jaren 70.

In Driebergen was in de jaren zeventig ook het Instituut voor de Auto Vakhandel gevestigd. Ze hadden een soort haat/liefde verhouding met de AVD. Met enige regelmaat moest één van de studenten zich verantwoorden op het bureau. Meestal voor te snel rijden en dergelijke fratsen en een enkele maal voor diefstal van de blauwe pit van een auto van ons die bij Ongh Ak aan de Hoofdstraat geparkeerd stond als de bemanning binnen zat en van een lekkere hap Chinees/Indisch genoot.

Eén van de docenten, meneer van El, nam in 1972 contact op met Voorlichting of hij voor de IVA Post een aantal artikelen mocht schrijven over de AVD. Hoofd Voorlichting ging akkoord en meneer EL werd aan mij als hulpvoorlichter toegewezen. Je kent het wel: “Regel het maar”. Van zijn ervaringen verscheen in de IVA Post een aantal artikelen die een beeld van het werk in die tijd geven. Rob van Rees.