RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
          
LANDELIJKE DIENSTEN
OVERZICHT DIENST LUCHTVAART


Algemene informatie.
 
DLV APB 53 0001 (VT)

DLV Wing (2)(7V)

De Dienst Luchtvaart was het onderdeel van het Korps Rijkspolitie dat surveilleerde vanuit de lucht en assistentie verleende aan de landelijke diensten zoals de AVD bij het verkeerstoezicht op de snelwegen, maar ook aan de districten voor milieu toezicht, onderzoeken bij misdrijven (luchtfotografie van plaatsen delict, maar ook zoekacties direct na het incident).
De dienst luchtvaart voerde alle onderzoeken uit naar luchtvaart incidenten, van klein tot groot. Denk aan een foutieve landing van een zweefvliegtuig, een parachute ongeval, maar ook aan grote ongevallen zoals de Bijlmerramp. Daarnaast was de dienst luchtvaart verantwoordelijk voor de beveiliging van de luchthavens, waarbij Schiphol de belangrijkste was met de speciale aandacht voor EL-AL en de altijd aanwezige dreiging van kapingen en terroristische aanslagen. Alle medewewerkers van het Korps die een primaire ME opleiding kregen werden direct daarna voor 8 weken gedetacheerd bij het uniform detachement van de Dienst Luchtvaart, waar zij ingezet werden bij de beveiliging van de luchthaven Schiphol

De Dienst Luchtvaart kende ook nog posten in de vorm van een bureau op het vliegveld Eelde en bureau op vliegveld Beek later het Maastricht-Aachen Airport).


Voormalige commandanten.
Voor zover bekend.

We willen graag dit overzicht zo compleet mogelijk maken.
Heb jij nog aanvullende gegevens geef deze dan even door via info@rijkspolitie.org

Enkele groepsfoto's.
Helaas nog geen foto's ontvangen / verwerkt.

Posten en Rayons.

Opmerkingen / aanvullingen info@rijkspolitie.org

Adressen van bureaus.

Opmerkingen / aanvullingen info@rijkspolitie.org

Foto's van bureaus.
Helaas nog geen foto's ontvangen / verwerkt.

Naar het prikbord van deze groep.