RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
Politie Technische Dienst

PRIKBORD PTD WERKPLAATS TE DRIEBERGEN.


 HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op 26 09-2014.
Met dank aan Harry de Boer en Henk Peters.

Foto's m.b.t. de PTD werkplaats in Driebergen. Kan jij nog iets vertellen over de getoonde foto's geef dat dan even door.

1173 PTD Driebergen(7V)

1036 PTD Driebergen(7V)
Foto 1036.

1037 PTD Driebergen(7V) 
Foto 1037. De PTD-werkplaats te Driebergen-Rijsenburg aan de Neijendal met links op de foto Leo van Gemert bezig aan een Golfje, zo te zien.

1038 PTD Driebergen(7V)
Foto 1038.

1039 PTD Driebergen(7V)
Foto 1039.

1040 PTD Driebergen(7V)
Foto 1040.

2114 PTD Driebergen(7V)
Foto 2114.

2161 PTD Driebergen(7V)
Foto 2161. In de werkplaats te Driebergen werden voornamelijk onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd ten dienste van de Algemene Verkeersdienst AVD van de RP en wel aan de Porsches van de autosnelwegsurveillance en de in hoofdzaak BMW surveillancemotoren. Hier de “bruggenrij” voor de Porsches met speciale 2 kolomsbruggen zonder oprijplaten die met 4 separaat beweegbare (horizontaal zwaaiende) draagarmen de voertuigen optillen aan de 4 “krikpunten” zodat voor- en achtertrein (met bak en motor) geheel vrij zijn voor werkzaamheden en voor evt. volledige uit- en inbouw.

2162 PTD Driebergen(7V)
Foto 2162.

2163 PTD Driebergen(7V)
Foto 2163. Hier (nog in het BMW R90 met Gläserkuip tijdperk) de motorenhoek van de PTD-werkplaats te Driebergen met speciale werkbruggen waarmee de motoren op ARBO-vriendelijke wijze op elke gewenste werkhoogte konden worden gebracht. Rechts het banden de- en montageapparaat.

2164 PTD Driebergen(7V)
Foto 2164. Een doorkijkje in de PTD-werkplaats te Driebergen-Rijsenburg, gekeken vanaf de zijde van de kantinetrap, tussen de werkbanken en de ruggen door in de richting van de motorenhoek.

2165 PTD Driebergen(7V)
Foto 2165. Wederom de motorenhoek van genoemde werkplaats.

2166 PTD Driebergen(7V)
Foto 2166. Magazijn, kantoor en kantine van de PTD-werkplaats te Driebergen-Rijsenburg, geheel links een van de roldeuringangen.


Bij de toelichting op de foto’s van de CW te Delft en de werkplaats te Driebergen is het wellicht belangrijk het volgende nog te vermelden (het was in elk geval belangrijk voor het budget en de concurrentiepositie (t.o.v. de particuliere garagebedrijven) van de PTD):
Voor de Porsches in Driebergen en landelijk voor de KSA VW Kevers en de GSA VW transporter had de PTD de status van sub-dealer verworven.
Dat scheelde enorm in de kosten voor speciale gereedschappen én ... vooral de onderdelenvoorziening van het centraal magazijn, die konden nu tegen dealerprijzen worden ingekocht en de bevoorrading van het centrale magazijn van de PTD werd ingepast in de vanuit PON-Amersfoort aangestuurde (toen al geautomatiseerde !) onderdelenvoorzieningsplanning voor de VW- en Porschedealers.
Wat naast de zojuist genoemde voordelen bovendien met zich meebracht dat bij de PTD met “toestemming van Amersfoort en dus ook van Wolfsburg/Stuttgart”
bepaalde (voorbewerkingen of zelfs complete) reparatiewerkzaamheden aan de Porsches mochten worden uitgevoerd die normaal strikt aan de dealers of de importeur waren voorbehouden.  Later is de werkplaats overgegaan naar de AVD zelf en of die status toen ook is gebleven weet ik niet.  De man die je daar alles en meer over kan vertellen is de oud werkplaats chef van die werkplaats. Hij is inmiddels met pensioen,
Aldus Harry de Boer.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. > Stuur ze in.
Help ons. Want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken