Skip to main content


RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
RIJKSPOLITIE ALGEMEENINFORMATIE VERZOEK
Help ons want alleen
samen kunnen we er echt iets moois van maken.
 
Deze site kan alleen maar een succes zijn met hulp van andere in het bijzonder van oud RP-ers. Vandaar dit verzoek
Heb jij nog foto's, documenten of andere informatie in een oude schoenendoos of elders over het voormalige Korps Rijkspolitie mail het ons of neem contact met ons op als je informatie wil hebben hoe materiaal op te sturen. In het bijzonder zijn wij op zoek naar uniek materiaal zoals foto's, verhalen, documenten etc. Materiaal dat bij duizenden voormalige Rijkspolitiemensen in een fotoboek zit of in bv een oude schoenendoos op zolder al dan niet bij nabestaanden. Gezien de respons en bezoekersaantallen is het zeker de moeite waard deze te verzamelen op onze website.
De makers van de site hopen dat veel oud collega’s hun bijdrage opsturen waardoor we veel uniek materiaal boven water halen en openbaar kunnen maken. De inzenders doen daar niet alleen ons een plezier mee maar zeker ook alle oud collega’s die de site bezoeken. Uit reacties blijkt dat ook veel nabestaanden van overleden oud collega’s de site zeer waarderen en regelmatig aankloppen voor informatie. We hebben inmiddels een groot digitaal archief uit diverse oude korpsbladen en tijdschriften zodat we snel en makkelijk naar personen kunnen zoeken. Tenzij ze bv Jansen heten want dan is het wat lastiger.
Heb je foto's en informatie, stuur die dan aan ons toe met (indien bekend) de datum/jaar waarin de foto/film genomen werd. Beschrijf zoveel mogelijk wat er te zien is op de foto en om wat voor evenement het gaat,  waar vond het voorval plaats etc., dan wordt de site interessant. Foto's zijn leuk, maar juist de bijzonderheden achter de foto's maken het interessant deze te bekijken.
Foto's van ongevallen zonder RP personeel of materiaal zijn voor ons minder bruikbaar. Evenals foto's van feesten, recepties of reünies met alleen personen in burger.
Je kunt je bijdragen, vragen, verzoeken en/of opmerkingen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je liever niet dat je naam geheel of gedeeltelijk op deze site wordt vermeld, laat dat ons dan even weten.
Wij doen er alles aan om de toegestuurde informatie zo spoedig mogelijk op de site te plaatsen. Het moet echter in de vrije tijd gebeuren. Heb dus vooral geduld en kijk regelmatig  om te zien of er wat nieuws op staat. Duurt het te lang stuur gerust een herinneringsmailtje.
De beheerders van deze site wensen je veel lees- en kijkplezier.

Belangrijk: Hieronder nog enkele algemene tips voor het scannen (voor zover al niet bekend);
Scan iedere foto apart. Staan er meerdere foto’s op een blad dan toch graag indien mogelijk iedere foto apart selecteren en scannen
Altijd in kleur scannen ook bij zwart/wit foto’s. Minimaal 400 dpi. Bij voorkeur als jpg bestand in ieder geval niet als PDF. Foto's niet bewerken dan doen wij graag zelf.
Graag als bijlage meesturen en niet verkleinen bij het verzenden.
Vermeld zoveel mogelijk informatie over de foto zoals wat staat erop wanneer en waar gemaakt. En indien bekend door wie gemaakt.
Inden bekend ook graag namen en functie van de personen op de foto vermelden al plaatsen wij die niet altijd op de site.
Heb je meerdere foto's en kan je ze zelf niet scannen neem dan contact met ons op dan kunnen wij kijken of wij het dan kunnen doen.

Gebruik voor het verzenden van meer dan 1 mb (tot 2 Gb) bij voorkeur
www.wetransfer.com
Ben je niet in het bezit van een scanner dan kan je altijd met een digitale fotocamera of tablet een foto maken. Wel zorgen voor veel daglicht en niet flitsen en de camera recht boven de foto houden.

Belangrijk. Foto’s van andere websites of Facebook willen en mogen wij niet plaatsen. Stuur dus alleen foto's in uit eigen archief. Alvast bedankt voor de moeite ook namens je oud-collega's en andere geïnteresseerde in de historie van het Korps Rijkspolitie.

Naar > Home

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....