Skip to main content


RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT LIMBURG 
VERKEERSGROEPEN IN LIMBURG


Algemene informatie.

De Districten Roermond en Maastricht zijn op 1 januari 1986 samen gevoegd en daarmee ook de Verkeersgroepen Roermond en Maastricht. Roermond was vanaf dat moment formeel de hoofdvestiging en Maastricht een dependance. De verkeersgroep Maastricht ging toen verder als Steunpunt Zuid-Limburg van de Verkeersgroep Limburg. Maar feitelijk veranderde er voor niemand wat. Er is toen wel een nieuw beleidsplan geschreven. Kort samengevat kwam het er op neer, dat de Verkeersgroep ‘Centraal VerkeersOnderdeel (CVO) Limburg ging heten en een kans op overleven kreeg, als ze kwalitatieve steun zou gaan leveren aan de basiseenheden. Op 1 januari 1994 is het Centraal Verkeersonderdeel opgegaan in de Politieregio Limburg Zuid en Politieregio Limburg Noord.Uiteindelijk is er alleen behoefte blijven bestaan voor een paar man technische ondersteuning.
Zie ook het artikel Rijkspolitie in Limburg.


In de praktijk bleven na 1986 de voormalige Verkeersgroep Roermond en de Verkeersgroep Maastricht dus geheel afzonderlijk werken. Vandaar dat op deze site geen overzicht is gemaakt van de Verkeersgroep Limburg. Zie verder de afzonderlijke overzichten.


Naar >   Overzicht artikelen Verkeersgroepen Limburg



Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....