Skip to main content


RP Logo ster 82 (VV)RPtW Logo Ster goud 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
RIJKSPOLITIE TE WATER 
Film RP04 Enkhuizen en de RP06 Lelystad.


Amateurfilmer Tammo Bakker thans wonend in Veendam, heeft in 1990 meerdere keren meegevaren met de RP 6 van Lelystad en de RP 4 van Enkhuizen. Hetgeen heeft geresulteerd in twee films. Beide films geven een mooi tijdsbeeld van het werk op en rond de schepen van de Rijkspolitie te water.
Om technische redenen lukt het helaas (nog) niet om de film van Lelystad op de site te tonen.

RPtW Boot RP04 4 later de Rp 76 dh (V)
Film RP 4 Enkhuizen 1990.    Deel 1   Deel 2   Deel 3


RPTW Boot RP06 3 RP78 1 pvdv PICT0767(7V)
Film RP 6 Lelystad 1990.    Deel 1 en  Deel 2 In bewerking
.
Met dank aan Tammo Bakker voor het beschikbaar stellen van de films.
Wij zouden graag meer gegevens bij deze film plaatsen. Mocht jij de namen weten of ben jij zelf een van de PPtW mensen die op de film te zien is of andere wetenswaardigeheden kan vertellen over de boot of werkwijze geeft dat dan even door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo kunnen we er samen weer een mooi historisch document van maken. Alvast bedankt voor de moeite. De hond die op de film is te zien is de hond van de maker van de film.

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....