Skip to main content


RP Logo ster 82 (VV)RPtW Logo Ster goud 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
RIJKSPOLITIE TE WATER
DE RPII


De RPII.

Met betrekking tot de (foto) herkenning van de RPII het volgende. Vast staat dat er drie politievaartuigen zijn geweest die met het nummer RPII (Romeinscijfers) hebben gevaren. Zie tabel.

Bouwjaar: Vanaf; Bootnr. 1 Vanaf: Bootnr. 2   Uit de Vaart:
             
1908 1908 RPII_1     Niet bij RPtW in dienst(45/94) 1939
1927 1927 Zie RPXXIII_1 1928 RPII_2 Niet bij RPtW in dienst(45/94) 1939
1939 1939 RPII_3     Niet bij RPtW in dienst(45/94) 1944 ?
Uit het tabel blijkt o.a. dat er van 1927 tot 1939 er 2 vaartuigen met het nummer RPII gevaren hebben. Het bootnummer RP11 zou nooit gebruikt zijn om verwarring met het nummer RPII te voorkomen. Al is er wel een foto van een vaartuig met het nummer R.P.11

Hieronder enkele foto’s van vaartuigen met daarop het nummer RPII. Foto 1 staat ook in het boek Van Hoogaars tot kustwacht. Hierbij staat duidelijk vermeld dat het hier gaat om de RPII de voormalige RPXXIII.

Er zijn weinig details op de foto's te zien om vast te stellen welke vaartuigen op de andere foto’s te zien zijn. In grote lijn lijken ze gelijk. Er is wel duidelijk een verschil te zien bij het anker. Bij foto 1 en 2 is het anker opgehangen op de boeg. Bij foto 3 en 4 hangt een wat groter anker aan de voorzijde van het schip. Uit een foto van de RPII_1 in het boek "Van Hoogaars tot Kustwacht" blijkt dat die afwijkend is van de RPII_2 en de RPII_3. De mast staat namelijk veel meer naar de stuurhut toe. Heiruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat het bij foto 3 en 4 om de RPII_3 gaat. RPtW Boot RPII 2 Vulpen2 (2)(7K)Foto 1. De RPII_2

RPtW Boot RPII 2 Vulpen(7K)Foto 1. De RPII_2

RPtW Boot RPII x Vulpen (2)(7K)Foto 3. Vermoedelijk de RPII_3.

RPtW Boot RPII x Vulpen (3)(7K)Foto 4.

RPtW Boot RPII x Vulpen (5)(7K)Foto 5.

Al de vaartuigen met het nummer RPII zij niet bij de RPtW in dienst geweest. Ze zijn alle voor 1945 uit de vaart genomen.


Naar > Overzicht vaartuigen RPtW
Naar > Menu artikelen Rijkspolitie te Water

 Reacties en/of aanvullingen op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.
Het is niet toegestaan om foto's en artikelen van deze site elders te publiceren bv op een website of facebookpagina.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....